Een belangrijke stap voor ‘A great place to work’!

Twelve heeft haar eerste Chief People & Culture Officer! En dat is goed nieuws, want zij gaat een belangrijke rol spelen in de volgende stappen naar ‘A great place to work’. We weten hoe belangrijk alle medewerkers voor de organisatie zijn. Daarom vinden we het enorm belangrijk dat iedereen met plezier en een goed gevoel voor Twelve werkt. Stephanie Palsma van Voorthuizen is aangesteld als CPCO bij Twelve en gaat hier de komende tijd hard mee aan de slag!

Even voorstellen

Sinds 1 juni is Stephanie bij Twelve begonnen op interim basis voor een bepaalde tijd. “Ik ben Stephanie, Steph of Steeph, het maakt niet uit hoe je me noemt, alles mag.” Naast passie voor haar werk heeft Stephanie ook een enorme passie en liefde voor dieren. “Van jongs af aan ben ik al vegetariër en ik woon samen met mijn man en onze vijf huisdieren midden in de natuur.”

Stephanie is een People & Culture Officer in hart en nieren. Ruim 25 jaar geleden is zij begonnen als HR-manager bij Wang Global, in Leiden. Toen was HR-management met name nog gericht op personeelszaken, vertelt Stephanie: “Bij HR dacht iedereen aan functioneringsgesprekken en kregen ze het Spaans benauwd. Human Resources is daarom toch een beetje een rot term vind ik.” Later zijn ze dat gaan omdraaien en werd het steeds meer werken vanuit de mensen binnen de organisatie. “Daar had ik een goed gevoel over. Er kwamen steeds meer tools om aan engagement te werken. Dit was een belangrijke stap en steeds meer bedrijven gingen hun HR-proces anders inrichten.” Deze stap zijn we ook aan het maken bij Twelve en Stephanie gaat de organisatie daarin ondersteunen!

Wereldwijde ervaring

Uiteindelijk heeft Stephanie, wereldwijd, bij veel grote bedrijven gewerkt. “Ik vloog graag de hele wereld over om mijn steentje bij te dragen bij verschillende bedrijven.” Ze richtte zich echt op haar carrière, ook verhuizen naar Italië was daar een onderdeel van. Haar HR-carrière ging als een raket, maar toch besloot ze om een zijweg in te slaan. “Mijn moeder werd ziek en ik wilde in de buurt wonen om voor haar te zorgen.” Stephanie kwam als fractiemanager bij de Partij van de Dieren in de Tweede Kamer terecht. “Dat was een hele leuke ervaring en heel anders dan ik gewend was.” Maar na het overlijden van haar moeder besloot ze toch de HR-wereld weer in te duiken.

Wat zijn de plannen voor Twelve?

Eén van de dingen die Stephanie heeft geconcludeerd in haar eerste weken is: “Op het gebied van efficiëntie kan Twelve nog groeien. Dat is in mijn ogen iets heel positiefs, want dat betekent dat er veel potentie is! Daarnaast vind het heel belangrijk dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Daar groeit een bedrijf ook van.” Als Twelve voor iedereen een fijne plek is om te werken en we kunnen dat goed overbrengen, wordt het ook weer makkelijker om nieuwe medewerkers binnen te halen. Die zijn essentieel om verder te groeien. Zo is de cirkel weer rond!

Hoe Stephanie dat voor elkaar hoopt te krijgen? “Met enthousiasme en een stukje leiderschap! Ik durf keuzes te maken. Hopelijk heb ik na al die jaren ervaring wel wat toe te voegen aan de organisatie.”

Enthousiasme en energie is heel belangrijk bij Twelve. Dit viel ook Stephanie meteen op: “Ik voel heel veel energie en ik zie met plezier de berichtjes in de groepsapp voorbijkomen, ook in het weekend. Collega’s vinden het gewoon echt heel leuk samen. In het People & Culture team is dit niet anders. Iedereen werkt hard en helpt elkaar, dat is heel mooi om te zien.”

Fit de zomer door

Ook sport en vitaliteit is iets wat bij Twelve een belangrijke rol speelt. Stephanie heeft vroeger zelf fanatiek geturnd. “Dit was van mijn derde tot mijn veertiende. Zelf doe ik dit dus al een tijdje niet meer, maar het is nog steeds mijn favoriete sport om te kijken.” Wel heeft Stephanie een mooi sportief doel voor zichzelf gesteld. “Het zien van zoveel fitte Twelvers die of al vroeg in de ochtend of tijdens de middag onder werktijd gaan sporten op kantoor, dat is inspirerend!”

Wanneer is de tijd bij Twelve geslaagd?

“Ik wil graag een vertrouwenspersoon zijn voor de medewerkers van Twelve. Dus daarvoor kan iedereen altijd langskomen.” Vanwege haar interim functie zal Stephanie zich met name storten op het onderdeel ‘A great place to work’ en de stappen die Twelve hierin moet zetten. “Ik sta altijd open voor suggesties of als ik iets mis over het kritieke ontwerp. Voor strategische zaken kan je altijd bij me terecht!” Stephanie gaat Twelve helpen met het zetten van de volgende stap. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en weet dan ook precies wanneer haar tijd bij Twelve is geslaagd. “Als we die Employee Experience hebben neergezet, en een duidelijk handvat hebben. Dat we kunnen zeggen: dit past binnen de Employee Experience van Twelve en dat moet anders. Als mensen binnen de organisatie dat snappen, dan is mijn opdracht geslaagd. En natuurlijk als ik hoor: we gaan je missen Steph, wanneer ik Twelve zou verlaten!’’

Stephanie Palsma van Voorthuizen
CPCO