12Waiter bij Jachthuis Beukenrode

In gesprek met Pieter de Man van Jachthuis Beukenrode over 12Waiter.

Het in Doorn gelegen Jachthuis Beukenrode is dé locatie voor trouwerijen, zakelijke bijeenkomsten, evenementen en feesten. Door de coronacrisis ligt hun core business momenteel even stil en is er snel een alternatieve oplossingen bedacht om niet stil te blijven staan in deze tijd. Zij zijn een pop-up terras gestart om zo toch gasten te kunnen ontvangen. Jachthuis Beukenrode is één van de eerste locaties die aan de slag is gegaan met onze besteloplossing, 12Waiter, en zij zijn hier zeer over te spreken.

Sinds een aantal maanden is Jachthuis Beukenrode klant bij Twelve. Normaliter is Jachthuis Beukenrode alleen open op reservering, maar door de vele genoodzaakte afzeggingen hebben ze besloten een terras te openen voor gasten. Om dit in goede banen te leiden zijn zij op zoek gegaan naar een bestel- en betaaloplossing die voldeed aan hun behoeftes. Twelve is de afgelopen periode druk bezig geweest met oplossingen bedenken om horecaondernemingen te helpen in deze moeilijk tijd. Door in gesprek te gaan met klanten en te kijken waar een dergelijke oplossing in deze tijd aan moet voldoen is besteloplossing 12Waiter ontwikkeld.

De Man: ‘‘Door online op zoek te gaan naar een oplossing kwamen wij bij de besteloplossing van Twelve terecht. We hebben voor deze optie gekozen omdat we wilden werken met QR-bestellingen in plaats van met een kassa met cash geld. We hebben 2 bonnenprinters aan het systeem gekoppeld. Wordt er via onze bestelsite die gekoppeld is aan de QR-codes op het terras een bestelling geplaatst, dan komt dit direct op de juiste plek terecht. De bon voor gerechten wordt automatisch in de keuken geprint, de bon voor de drankjes komt bij de bar terecht. Dit werkt super! 12Waiter is het enige systeem dat we gebruiken en alles loopt op rolletjes!”

Jachthuis Beukenrode is erg tevreden over 12Waiter. Het bestellen en betalen doet de gast zelf en het personeel serveert de bestelling uit. Zowel het personeel als de gasten zijn heel positief. Gasten kunnen bestellen wanneer ze willen, zonder op het personeel te hoeven wachten. Hierdoor bestellen zij zowel vaker als vaak wat extra’s, denk aan wat lekkers bij hun drankje. Dit zorgt eenvoudig voor een hogere omzet. Het personeel hoeft minder vaak langs de tafels te lopen waardoor er een stuk minder fysiek contact is. Dit bespaart niet alleen tijd, maar is ook nog eens volledig coronaproof. ‘‘12Waiter wijst zich echt vanzelf, vrijwel iedereen snapt het, dus er is nauwelijks uitleg nodig. Het werkt grandioos, zeker in deze tijd’’, zegt de Man. 

Wij zijn blij dat Jachthuis Beukenrode ook in deze tijd aan de slag kan met het voorzien van hun gasten en een deel van de omzet binnenhaalt en dat wij hen hierbij kunnen helpen!