QR-code scannen: Dé coronaproof besteloplossing in de horeca

Het coronavirus treft vrijwel alle horecagelegenheden en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Gelukkig komen er steeds meer versoepelingen en zien we de terrassen gelukkig weer wat voller worden. Maar er moet nog steeds rekening worden gehouden met bepaalde regels, de 1,5 meter-regel blijft van kracht en een zitplaats voor je gasten is ook nog steeds verplicht. Dit is belangrijk om een mogelijke tweede uitbraak te voorkomen. Door deze regels is het moeilijk om dezelfde gastbeleving te creëren en dezelfde omzet te behalen als voorheen. Veel horecagelegenheden starten daarom met diverse (nieuwe) besteloplossingen en één daarvan is QR-bestellen. Bij steeds meer horecagelegenheden kan je (sinds kort) via deze manier bestellen. In deze blog lees je hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn van bestellen via QR-codes.

Hoe werkt bestellen via een QR-code?

Door het gebruik van QR-codes op je tafels kan jij binnen de 1,5 meter-samenleving functioneren terwijl je gasten aan tafel kunnen blijven. Er wordt een unieke QR-code op de tafel geplaatst die je gasten kunnen scannen met hun mobiel. Na het scannen van de QR-code worden zij doorgestuurd naar jouw digitale menukaart of bestelwebsite. Vanaf daar plaatsen zij eenvoudig hun bestelling en rekenen direct af via iDEAL. Jij krijgt de bestelling binnen en de bar en/of het keukenpersoneel kan deze bestelling direct in orde maken om deze uit te serveren aan tafel. Willen je gasten een nieuwe bestelling doen? Dan herhalen zij eenvoudig het bestelproces via de QR-code. Ideaal tijdens drukke dagen wanneer jij je personeel zo efficiënt mogelijk in wilt zetten. Met deze besteloplossing haal je (vooral in de huidige tijd) het optimale uit jouw onderneming!

 

Voordelen van bestellen via QR-codes

Bestellen via QR-code scannen geeft je de mogelijkheid jouw horecagelegenheid weer zo goed mogelijk te openen. Doordat twee stappen in het bestelproces (bestellen en afrekenen) nu door je gasten zelf worden gedaan, kan je in deze tijd met minder personeel dezelfde of zelfs een betere omzet behalen. Zo bespaar je op je personeelskosten en er is gebleken dat gasten 15 tot 20% meer besteden via QR-bestellingen. Maar dat zijn niet de enige voordelen. Gasten plaatsen zelf (herhaal)bestellingen via hun eigen telefoon. Zo raken zij geen menukaarten aan en komt je personeel niet in aanraking met contant geld. Doordat je gasten online betalen komen zij ook niet in contact met jouw pinautomaat waar zij hun pincode op intoetsen die jij vervolgens moet ontsmetten. Op deze manier verminder je het besmettingsgevaar op jouw locatie en bied je zowel je gasten als je personeel een veilige omgeving. Bestellen door middel van QR-code scannen is dé manier om ook binnen de huidige regels het hoogst haalbare uit jouw onderneming te halen!

Interesse?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van QR-bestellingen voor jouw onderneming? Vraag hier meer informatie aan over onze besteloplossing.

Of vraag gratis de Horeca brochure aan!