
Mijn naam is Manuel de Ryck, en momenteel ben ik stagiair op de afdeling Brand & Content bij Twelve. Hier ondersteun ik onder andere bij het schrijven van creatieve blogs, campagnes, social media en andere contentgerelateerde taken. Een nieuwe werkomgeving met nieuwe producten betekent ook de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren. De oplossingen van Twelve staan bekend om de gebruiksvriendelijkheid en het overzicht. Iedereen moet er eenvoudig mee overweg kunnen zonder uitgebreide uitleg. Dit biedt voor mij de kans om zonder voorkennis in te duiken en meer te ontdekken over de verschillende besteloplossingen van Twelve.
Als personeel werken met de bestelsoftware
Het kan heel stressvol zijn om als medewerker achter de bar te staan en bestellingen op te nemen tijdens piekmomenten. Zelf heb ik nooit achter de bar gewerkt met een kassa, dus ik was benieuwd of ik zonder uitleg met de kassasoftware van Twelve overweg zou kunnen. Als organisatie wil je natuurlijk dat vrijwilligers of personeel goed met de kassa kunnen werken, zodat elke bestelling snel en foutloos wordt afgehandeld. Hier kom je alleen maar achter door het zelf te doen. Hoog tijd dus om dit te testen en plaats te nemen achter de kassa.
Allereerst viel het mij op dat het systeem er heel overzichtelijk uitziet. De producten zijn duidelijk aangegeven en eenvoudig te vinden. De bestelling: twee cola’s, een cappuccino en een portie bitterballen. Dankzij de categorieën klikte ik eenvoudig door het systeem heen, en binnen 15 seconden stond de bestelling klaar om afgerekend te worden.
Ook de eindgebruiker moet kunnen bestellen
Twelve is specialist in het ontwikkelen van besteloplossingen voor de gehele quickservice-markt. Eén van de trends die hier een belangrijke rol speelt en die alleen maar belangrijker wordt, is selfservice. Bij het inzetten van selfservice op locatie hebben gasten zelf de regie over hun bestelling en de betaling. Twelve speelt hierop in met haar eigen selfservice-besteloplossing: SelfOrder. SelfOrder bestaat uit drie onderdelen: QR-bestellen, een Bestelwebsite en een Bestelzuil. Die laatste ben ik zelf ingedoken om te testen. Als de bestelsoftware op de kassa al zonder uitleg te gebruiken moet zijn, dan geldt dat al helemaal voor de Bestelzuil. Je kunt moeilijk een medewerker bij de zuilen neerzetten om iedereen door het bestelproces heen te loodsen; dan zou het hele ‘selfservice-effect’ verloren gaan en de voordelen verdwijnen.
Bestellen maar!
Ik ging voor precies dezelfde bestelling als die ik eerder had aangeslagen op de kassa. Zo kon ik niet alleen testen of het net zo overzichtelijk werkte, maar ook hoe snel bestellen op de Bestelzuil gaat in vergelijking met een bestelling aan de counter. Het grote verschil is dat op de Bestelzuil afbeeldingen worden gebruikt in plaats van alleen de productnaam. Dankzij de overzichtelijke opzet en het duidelijke menu klik je hier zo doorheen. Het resultaat: een bestelling van onder de 15 seconden. Nog sneller dan bestellen bij de kassa dus. Voor organisaties waar piekdrukte een rol speelt en personeelstekort een probleem is, is de Bestelzuil wat mij betreft echt de ideale oplossing.
Blijf op de hoogte van de status van je bestelling
Wanneer de bestelling is geplaatst, gaat het bestelproces verder aan de achterkant. Ook daar heeft Twelve een oplossing voor, want het bestelproces is niet alleen het aanslaan en afrekenen van de producten, maar ook de stappen die daarop volgen. Om het gehele proces te digitaliseren heeft Twelve OrderManager ontwikkeld. Hier komt de bestelling in te staan, zodat je in de keuken de status van de bestelling kunt wijzigen: open (nieuwe bestelling), in behandeling en klaar. De gasten kunnen meekijken met hun bestelling op het bijbehorende pick-up screen, vanaf het moment dat het personeel de bestelling op ‘in behandeling’ zet via OrderManager. Zo weten gasten wanneer de bestelling bereid wordt, en zodra de bestelling op ‘klaar’ wordt gezet, kan deze worden afgehaald zonder dat dit omgeroepen hoeft te worden. Als de bestelling is afgehaald, kan de digitale bon worden gesloten en verdwijnt deze van het OrderManager scherm.
Ja, het werkt echt zo eenvoudig!
Zijn de besteloplossingen van Twelve echt zo gebruiksvriendelijk? Na mijn ervaring met deze drie software-oplossingen kan ik maar één conclusie trekken: ja, het is echt zo! Wat deze ervaring voor mij extra leuk maakte, is het feit dat alles zo soepel en eenvoudig ging met heel weinig kennis en zonder uitleg voorafgaand aan dit onderzoek. Ben je nieuwsgierig geworden, of wil je het graag zelf ervaren? Neem dan contact op met Twelve en zet de volgende stap naar de juiste besteloplossing voor jouw organisatie!