
Sinds februari 2025 is de Rodahal in Kerkrade, een evenementenlocatie voor verschillende soorten evenementen, overgestapt op de besteloplossingen van Twelve. Een overstap die voor locatieverantwoordelijke Sylvia Franck voelde als een logische stap om op hetzelfde niveau te komen als andere evenementenlocaties. In gesprek met Sylvia vroegen wij haar naar de redenen voor de overstap, hoe dit is verlopen en welke voordelen zij nu dankzij het werken met Twelve ervaart.
Het einde van een tijdperk
Al jaren werd er in de Rodahal gewerkt met munten. Enkele weken voor carnaval overstappen naar een heel nieuw bestel- en betaalsysteem was dan ook een spannende keuze. De evenementenlocatie wilde graag af van alle extra handelingen die komen kijken bij het gebruik van munten als betaalmiddel. Denk hierbij aan het inzetten van extra personeel voor muntverkoop en het tellen van de munten en de verkochte producten na afloop. Er was veel behoefte aan een systeem waarbij dit alles gedigitaliseerd kon worden.
Even wennen voor iedereen
Hoewel de Van Melick Group, eigenaar van de Rodahal, klaar was voor deze verandering, was dat niet het geval voor alle vaste bezoekers. “Elke verandering heeft tijd nodig, zeker voor mensen die hier al heel lang komen. In het begin waren er dus ook veel negatieve reacties, maar we hebben tijdens de afgelopen events laten zien dat het kan en gewoon werkt. Het is sneller, fijner en je hebt geen munten meer over na afloop. De reacties die we nu krijgen, zijn alleen maar positief en lovend. Daar zijn we heel blij mee,” aldus Sylvia.
Ook tijdens de Q-Music Foute Party, het eerste grote evenement waar in baropstelling met de besteloplossingen gewerkt werd, kon je zien dat bezoekers nog gewend waren aan de muntverkoop. Sylvia en haar collega’s sprongen hier snel op in om extra onder de aandacht te brengen dat pinnen aan de bar dé manier van betalen was. Hiermee was de rij bij de servicedesk snel opgelost.
Ook de oudere generatie betaalt steeds meer met pin
Bij de Rodahal werd er voorheen veel met contant geld betaald. Deze mogelijkheid helemaal niet meer bieden, was voor Sylvia dan ook geen optie. Gelukkig biedt Twelve ook de mogelijkheid om locatie specifieke betaalpassen af te nemen. Op de vraag of hier veel gebruik van gemaakt wordt, geeft ze aan dat dit minder is dan verwacht. “We hebben afgelopen week een event gehad met senioren. Vorig jaar werd er bij dit event 75% contant betaald. Dit jaar is er nog niet eens €100 cash op de passen gezet. Waar we bang voor waren, bleek dus niet nodig. Toch is het wel fijn om deze optie te kunnen blijven bieden.”
Van tellen met de hand naar digitaal inzicht
Het werken met munten zorgde ervoor dat de locatie veel minder inzicht had in de daadwerkelijke verkopen en omzet dan ze zouden willen. Dat is met Twelve wel anders. “We gebruiken de backoffice veel om tussendoor in de gaten te houden hoe het gaat met de omzet, bij welke bar het drukker is en waar ook helemaal niet. Daar kunnen we dan heel fijn op inspelen. Je kunt gewoon continu live meekijken en daarmee is mijn leven een stuk makkelijker geworden.”
En ze werkten nog lang en gelukkig, met Twelve
Hoewel de implementatie van Twelve bij de Rodahal nogal hectisch was, door het last-minute vervroegen hiervan, kijkt Sylvia hier heel positief op terug. “Alle credits naar jullie. We zijn super geholpen, er is heel goed meegedacht en voor elk probleem was er een oplossing. Bij het eerste grote event hebben we ook on-site support gehad, dat was heel fijn en nam echt een stuk stress en druk weg.” Ze kijkt positief terug op haar keuze om de implementatie eerder uit te voeren en is blij dat dit allemaal goed verlopen is.
Wil je meer weten over de ervaringen van de Rodahal? Bekijk dan de klantpagina of de video’s op onze socials. Heb je naar aanleiding van deze blog een vraag of wil je meer weten over de mogelijkheden van Twelve voor jouw locatie? Neem dan contact met ons op.