De beste horeca kassasystemen met software

horeca software

Bij het runnen van een horecaonderneming komt veel kijken. Zo zijn er meerdere processen waar je rekening mee moet houden, denk aan de inkoop van producten tot aan het maken van facturen. Om dit soepel te laten verlopen heb je een kassasysteem nodig die jou inzicht geeft en ondersteuning biedt in deze processen. Voor jouw horecalocatie kies je daarom voor een kassasysteem met horeca software. Met de kassasoftware zorg je ervoor dat bepaalde processen worden geautomatiseerd, waardoor je sneller en overzichtelijker kunt werken. Wel is het belangrijk om na te denken welke software geschikt is voor jouw wensen en locatie. In deze blog lees je een aantal tips voor het kiezen van een horeca kassasysteem, de bijbehorende software en ontdek je de onderlinge verschillen.

Welke horeca kassasystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kassasystemen die gebruikt kunnen worden voor de Horeca. Bij Twelve hebben we kassasystemen ontwikkeld die dankzij de overzichtelijke layout en de snelheid ideaal zijn voor deze branche. Zo bieden wij de Vaste Kassa aan. Onze Vaste Kassa zet je, zoals de naam al aangeeft, neer op een vaste plek en werkt zowel online als offline. Daarnaast sla je eenvoudig je producten/gerechten aan op het overzichtelijke kassascherm. Het kassasysteem is heel gebruiksvriendelijk dus iedereen kan hier in no time mee aan de slag. Deze kassa is eenvoudig uit te breiden met verschillende integraties en opties zoals een tafelplattegrond. Zo selecteer je eenvoudig een tafel, sla je hier bestellingen op aan en zie je snel welke tafels vrij zijn en welke bestellingen al zijn geplaatst.
Naast onze Vaste Kassa is ook onze PIO (POS-In-One) ideaal om te gebruiken als kassasysteem in de Horeca. Dit is een mobiele pinautomaat met onze gebruiksvriendelijke kassasoftware in één. Hiermee neem je eenvoudig en snel bestellingen op aan tafel en rekenen je gasten direct af op hetzelfde device. De PIO is compact en daardoor overal mee naartoe te nemen. Perfect voor elke horecagelegenheid!

Waar op letten bij de aanschaf van een horeca kassasysteem met software?

Een kassasysteem met horeca software kies je niet zomaar. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten bij de aanschaf van een kassasyteem voor je horecalocatie. Vragen die je jezelf van tevoren moet stellen zijn: Hoe gebruiksvriendelijk is het kassasysteem? Wat zijn de servicekosten die ik moet betalen? En welke hardware heb ik nodig voor een geschikt kassasysteem voor mijn horecaonderneming? Hieronder lees je wat deze vragen inhouden, zodat je goed voorbereid bent bij de aanschaf van je Horeca kassasysteem!

Gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijk kassasysteem is onmisbaar. Het klinkt logisch, maar het is goed om hier op te letten wanneer je een kassasysteem met software voor jouw horecalocatie aanschaft. Een gebruiksvriendelijke kassa is belangrijk, omdat je wil dat je personeel er snel en eenvoudig mee kan werken. Richt je kassasysteem overzichtelijk in met verschillende kleuren voor optimaal gebruiksgemak en maak verschillende categorieën om een logische structuur te houden.

Servicekosten en -voorwaarden

Wanneer je een kassasysteem aanschaft, moet je rekening houden met zowel de aanschafkosten als de (vaak maandelijkse) service- en abonnementskosten die je betaalt. Dit zijn kosten voor het onderhoud van je kassasysteem, technische ondersteuning en software updates. Bij de aanschaf van een nieuw kassasysteem is het slim om deze kosten goed op een rijtje te hebben. Zo kom je in een later stadium van het aankoopproces niet voor verrassingen te staan.

Uitrusting en kenmerken

Een kassasysteem bestaat natuurlijk niet uit een kassascherm alleen. Er zijn in veel gevallen verschillende soorten hardware nodig om jouw horecaonderneming goed te laten functioneren. Denk hierbij aan pinautomaten waarmee je gasten kunnen afrekenen. Hierbij heb je de keuze uit vaste of juist mobiele pinautomaten om gebruik van te maken. Beide opties hebben zo zijn voordelen, dus het is ook goed om hier onderzoek naar te doen. Daarnaast is goede communicatie minstens zo belangrijk. Wil je dat de opgenomen bestelling direct in de keuken terecht komt, dan is het slim om met bonnenprinters te werken. Ook moet je kijken naar de integratiemogelijkheden die jij wenst. Waar moet een kassasysteem mee kunnen koppelen en waar moet het allemaal aan voldoen. De aanschaf van een kassasysteem betsaat dus niet alleen maar uit de kassa zelf. Er is veel meer om over na te denken.

Kassasystemen horeca prijzen

De prijzen voor kassasystemen kunnen behoorlijk uiteenlopen. Het is afhankelijk van wat je allemaal nodig hebt voor jouw horecaonderneming. Wanneer je kiest voor meer hardwareproducten en/of softwareprogramma’s wordt de totale prijs uiteraard hoger. Gemiddeld ligt de prijs voor abonnementskosten tussen de €40 en €100 per maand en start de prijs voor de kassa rond de €650,-, maar kunnen deze kosten oplopen wanneer je een kassa kiest met uitgebreidere functionaliteiten. Er zijn veel verschillende factoren waar je op moet letten bij de aanschaf van een kassasysteem voor jouw horecalocatie. Bij Twelve denken we graag met je mee en luisteren we naar je wensen en behoeften. Op basis daarvan bepalen we wat het beste bij jou past en welke kosten daarbij komen kijken, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Waarom hebben horecazaken een kassasysteem met software nodig?

Bij horeca software gaat het om alle programma’s, integraties en digitale systemen die worden gebruikt binnen een kassasysteem. Denk hierbij aan software om je voorraad bij te houden of inzicht te hebben in de gemaakte transacties, maar ook de digitale betalingstransactie op de pinautomaat is horeca software. Het werken met horeca software heeft een aantal grote voordelen:

Automatisering
Met horeca software worden handmatige processen geautomatiseerd. Dit zorgt voor minder fouten en het zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan bijvoorbeeld je voorraadbeheer, boekhouding en inkoopprocessen.

Analyses
Door software analyses te maken, krijg je inzicht in de huidige verkooptrends en speel je in op de behoefte van je gasten. Hier kan je vervolgens je prijsstrategieën en marktcampagnes op afstemmen.

Gastbeleving
Het helpt om de gastbeleving te verbeteren. Je biedt gasten de mogelijkheid om eenvoudig online te reserveren zonder dat ze hoeven te bellen of persoonlijk moeten langskomen. Daarnaast kan je aan de hand van online feedback en beoordelingen van gasten inspelen op hun behoeften.

Welke soorten horeca software zijn er?

Er zijn verschillende soorten horeca software beschikbaar voor jouw kassasysteem. Hieronder ontdek je de mogelijkheden van Twelve.

Kassasoftware
Dit is het besturingssysteem op je kassa, maar denk ook aan software die inzicht geven in klantgegevens, verkoopstatistieken en voorraadbeheer. Door hier inzicht in te hebben en hiervan eenvoudig rapportages uit te draaien, kan je overal op inspelen.

Planningssoftware
Hiermee maak je eenvoudig werkroosters en bespaart het je veel tijd omdat je dit niet meer handmatig hoeft te doen. Daarnaast beheer je je personeelskosten en maak je een overzichtelijke personeelsplanning.

Boekhoudsoftware
Je verkoop-/inkoopfacturen en loonadministratie worden inzichtelijk gemaakt met een boekhoudprogramma. Zo is dit geen tijdrovende klus meer waarin handmatig fouten kunnen worden gemaakt.

Horeca software en technologie: de trends

De juiste Horeca software voor je kassasysteem neemt je veel werk uit handen. Lees hieronder een aantal zaken die je eenvoudig regelt met horeca software!

 • Bestellingen en voorraadbeheer: Horeca software kan bestellingen beheren, voorraadniveaus bijhouden, automatische meldingen genereren voor lage voorraad en je optimale bestelniveaus bepalen.
 • Personeelsbeheer: Planning van werkschema’s, het bijhouden van werktijden en de salarisadministratie.
 • Mobiele betalingen: Software die het voor gasten mogelijk maakt om bestellingen te plaasten via een mobiele app bijvoorbeeld.
 • Integraties: Mogelijkheid om te integreren met andere systemen, zoals loyaltysoftware of personeelsplanningen bijvoorbeeld.
 • Online bestellingen en afhaal-/bezorgopties: Software kan integraties bieden met online bestelplatforms, waardoor restaurants bestellingen kunnen ontvangen en verwerken voor afhaal- en bezorgdiensten.
 • Feedback en boordelingen van gasten: Het ontvangen van directe feedback van gasten via digitale platforms. Aan de hand van deze feedback zorg je ervoor dat de service en voedselkwaliteit optimaal blijft.

 

Dit kan je uitbesteden aan de door jou gekozen kassasystemen, met de juiste Horeca software. Lijkt dit je interessant, ga dan zeker met de kassa horeca software aan de slag, maar bekijk altijd welke software je nou echt nodig hebt voor jouw horecaonderneming!

Bestelmethoden

Met uitgebreide horeca kassasoftware bied je met jouw horecaonderneming eenvoudig verschillende digitale bestelopties aan. Denk hierbij aan online bestellen via een app of website. Zo kunnen gasten eenvoudig online bestellen, wat zorgt voor een extra besteloptie en dus ook een betere service en extra bestellingen. Naast het bestellen via een app of website, werkt het bestellen via QR-codes ook erg goed. Gasten plaatsen daarbij direct hun bestelling en jouw personeel hoeft zich alleen nog bezig te houden met de bereiding hiervan. Het is dus echt een win-win voor zowel je gasten als het personeel. De populairiteit van QR-code bestellen is de afgelopen jaar enorm toegenomen en dit gaat in 2024 alleen maar verder toenemen.

Betaalmethoden

Tegenwoordig zijn er veel verschillende (digitale) betaalmogelijkheden beschikbaar. Natuurlijk kan je betalen via pinautomaten met je betaalpas of creditcard, maar ook online kan er worden afgerekend. Zo bestel je bijvoorbeeld niet alleen via QR-codes, maar kan je na je bestelling ook direct betalen. Dit zorgt voor optimaal bestelgemak, omdat je gasten niet hoeven te wachten tot ze worden geholpen door het personeel. Naast het bestelgemak gaat dit nog een stuk sneller dan de ‘traditionele’ contante betalingen. Ten slotte zijn digitale betalingen een veilige manier van betalen waarmee fraude en diefstal wordt geminimaliseerd. Digitale betalingen leveren dus zowel voor je gasten als voor jou als horecaondernemer veel voordelen op!

Populaire software integraties 2024

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende horeca software waar je uit kunt kiezen voor je horeca kassasysteem. Uit de verschillende keuzes zijn er een aantal die echt goed werken voor horecalocaties en populair zijn bij horecaondernemers. Denk aan software waarbij je voorraadbeheer wordt geautomatiseerd en je deze altijd en overal kunt inzien. Ook software die de planning voor je personeel regelt en de boekhouding bijhoudt wordt veel gebruikt voor een horeca kassasysteem.

Horeca kassasystemen met software van Twelve

Bij Twelve zijn we altijd bezig om onze kassasystemen en de software te verbeteren. Zo luisteren we naar de wensen van onze klanten en werken we samen met onze partners om het maximale uit onze systemen te halen. Wanneer je kiest voor een kassasysteem van Twelve, dan werk je ook met onze eigen gebruiksvriendelijke kassasoftware. Onze software is zo ontwikkeld dat iedereen er moeiteloos en snel mee aan de slag kan. Daarnaast is je kassasysteem bij ons helemaal in te richten naar eigen wens. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op of vul je gegevens in via onderstaande formulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Deel dit bericht op social media!

Meestgestelde vragen over horeca software

Welke functies biedt horeca software voor mijn kassasysteem?

Horeca software biedt een breed aantal functies, waaronder het beheren van bestellingen en betalingen, voorraadbeheer. Daarnaast zijn er integraties mogelijk die je helpen met de boekhouding en financiële rapportages, personeelsplanning, CRM voor klantrelatiebeheer, marketingautomatisering en feedbackverzameling.

Waarom is horeca software op je kassa belangrijk voor horecaondernemingen?

Horeca software helpt jouw onderneming om efficiënter te opereren door processen te stroomlijnen, de nauwkeurigheid te vergroten, kosten te verlagen en de algehele klantervaring te verbeteren. Het stelt jou als horecaondernemer in staat om beter inzicht te krijgen in belangrijke gegevens, zoals omzet en verkopen en helpt bij het nemen van datagestuurde beslissingen.

Welke soorten horeca software voor je kassa zijn er?

Er zijn verschillende soorten horeca software beschikbaar, waaronder Point-of-Sale (POS) systemen, reserveringssystemen, voorraadbeheersoftware, boekhoudsoftware, personeelsplanning en HR-software, CRM-systemen, marketingautomatiseringstools en feedback- en beoordelingstools.

Hoe kies ik de juiste horeca software voor het kassasysteem van mijn onderneming?

Bij het kiezen van horeca software is het belangrijk om de specifieke behoeften van je onderneming te evalueren. Neem verschillende factoren mee zoals grootte, gewenste functionaliteiten, integratiemogelijkheden met andere systemen of software, gebruiksgemak en kosten voordat je een uiteindelijke keuze maakt. Je kan altijd contact opnemen met onze specialisten voor uitgebreid advies.

Download hier onze brochure

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kies de branche waar jij actief in bent en download onze brochure.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor welke branche wil je een brochure ontvangen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brochure branches
0
  0
  Jouw winkelmand
  Je winkelmand is leegTerug naar webshop