TEAM:FIT-CLUBS 9% MEER OMZET

Sportclubs - groei in omzet sportverenigingen

Bron: Team:Fit

Goed nieuws voor elke sportclub met gezonde ambities en wat koudwatervrees: een gezonder aanbod in je sportkantine hoeft niet ten koste te gaan van je omzet. Sterker nog, Team:Fit-clubs zien hun omzet harder groeien dan niet-Team:Fit-clubs! Waar wacht je nog op?

Bij de ene club staan de leden te popelen om eindelijk de frituur de deur uit te kunnen doen. Bij de andere club staan de bitterballen nog bovenaan de bestellijst. Maar een gezondere sportkantine betekent niet dat je alle snacks de deur uit moet doen. Je zorgt er alleen voor dat er óók een gezonder alternatief is voor diegenen die dat op prijs stellen. De bitterbal kan dus gewoon blijven.

Winnaars

De grootste twijfel ligt bij bestuurders en kantinebeheerders echter op financieel vlak: gaat het niet ten koste van de omzet? Een heel terechte vraag, want hoe zeer je ook gezondere producten wilt aanbieden, er is ook nog een financieel belang. Twelve ondersteunt als partner van Team:Fit aangesloten sportverenigingen in het creëren van een financieel gezonde sportkantine door middel van slimme kassasystemen. Team:Fit heeft Twelve gevraagd om de kassasystemen van sportclubs mét en zonder gezond aanbod te analyseren. “Wij kunnen door middel van een data-analyse van ons systeem concluderen dat kantines met een gezond aanbod over het algemeen geen terugloop in de omzet ervaren, maar eerder een stijging”, aldus Pieter de Jong, CEO van Twelve. Daarom komen Team:Fit-clubs als winnaar uit de bus: hun omzet groeide tussen 2015 en 2017 met 9 procent, terwijl de omzet van niet-Team:Fit-clubs met 3,2 procent steeg. Dit toont aan dat de kantinebezoekers behoefte hebben aan gezondere producten en dat deze verenigingen die behoeften ook vervullen. De belangrijkste resultaten van het onderzoek vind je in de factsheet. Laat je daarnaast inspireren door de verhalen uit de praktijk.

Aan de slag!

Ben je overtuigd, meld je vereniging dan aan bij Team:Fit. We helpen je graag op weg! Dat betekent ook dat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, veel clubs zijn je al voorgegaan en delen graag hun ervaringen. Zoals de exploitanten van de sportkantine van sporthal De Spronk in Vledder. Al 31 jaar bewegen ze mee met de wensen van hun klanten. En nu draait de wind naar de gezondere hoek. Jennifer Vermaas van TC IJburg vertelt je over het pad naar de Gouden Sportkantine.  Meer tips en tricks over gezonde financiën vind je hier. Volle kantine, volle clubkas!