Kassasysteem vergelijken? Hier moet je op letten!

Kassasystemen vergelijken

Kassasystemen vergelijken

Het kiezen van het juiste kassasysteem is een belangrijke stap voor elke organisatie. Met de juiste kassa handel je namelijk niet alleen transacties efficiënt af, maar verkrijg je ook waardevolle inzichten die de groei en efficiëntie van je organisatie bevorderen. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het vergelijken van kassasystemen en gaan we dieper in op de belangrijke factoren waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Wat is een kassasysteem?

Voordat we verder in gaan op het vergelijken van kassasystemen, is het belangrijk om te begrijpen wat een kassasysteem eigenlijk is en wat het voor je organisatie kan betekenen. Een kassasysteem is tegenwoordig meer dan alleen een apparaat met een kassalade waarmee je betalingen verwerkt. Het is een oplossing die je functies biedt om het verkoopproces te versnellen, inzicht geeft in verkoopcijfers en je processen laat automatiseren. Een goed kassasysteem biedt je zowel in het verkoopproces als in zaken als voorraad. Zo kun je beter inkopen doen, marges verbeteren en derving tegengaan. Door de uitgebreide mogelijkheden, kunnen de systemen en de inzichten afgestemd worden op de verschillende behoeften van verschillende soorten organisaties.

Hoe kies je het beste kassasysteem? Volg dit stappenplan!

Je wilt natuurlijk weten hoe je kiest voor het beste kassasysteem voor jouw locatie. Een goed hulpmiddel bij het maken van keuzes, is het volgen van een stappenplan. Hierin hebben wij voor jou de te nemen stappen uitgeschreven en de belangrijkste factoren benoemd. Van de oriëntatiefase tot het maken van de uiteindelijke keuze. 

Stap 1: Oriëntatie

De eerste stap die je waar je mee start gaat kijken naar een nieuw kassasysteem, is natuurlijk de oriëntatiefase. Je wilt eerst weten wat een kassasysteem is en wat deze allemaal voor jouw locatie kan betekenen. Dit hebben wij ook aan het begin van deze blog voor je beschreven. Dus mocht je het niet scherp hebben, lees het dan zeker even terug! Maar dit is niet het enige. Naast het oriënteren van verschillende soorten kassasystemen, is het ook goed om voor jezelf duidelijk te hebben welke wensen en eisen je voor je volgende kassasysteem hebt. Dit komt later nog van pas! 

Stap 2: Kassasystemen vergelijken: welke kassasystemen zijn er?

Mooi, je weet nu wat een kassasysteem is en wat het kan, maar wat nu? Nu is het tijd om te gaan vergelijken! In de wereld van kassasystemen zijn er ontzettend veel opties, dus het is belangrijk om uit te zoeken wat het beste past bij jouw wensen en eisen. Later in deze blog geven wij je nog tips over het vergelijken van kassa’s en meer informatie over de verschillende soorten kassasystemen die er zijn. 

Stap 3: Verdieping: welke functies heb je nodig?

Bij stap 1 hebben we aangegeven dat het handig is om je alvast te oriënteren op de wensen en eisen die jij hebt en waar je kassasysteem aan moet voldoen. In deze stap ga je met deze wensen en eisen aan de slag. Hier ga je nu namelijk dieper op in. Je weet wat er te krijgen is en kunt op basis daarvan bepalen welke functies jouw toekomstige kassasysteem moet hebben.  

Stap 4: Maak een keuze

Je hebt je georiënteerd, kassasystemen vergeleken, bepaald welke functies je nodig hebt, dus nu is het tijd om te kiezen! Je keuze baseer je niet alleen op de eerder opgestelde eisen aan functies, maar ook op de branche waarin je je bevindt. Daarnaast is het eventueel koppelen van software ook een belangrijk onderdeel binnen het maken van de juiste keuze. En als laatste natuurlijk je budget. Houd rekening met éénmalige aanschafkosten en maandelijkse of terugkerende licentie- of abonnementskosten. Dat speelt ook een belangrijke rol. Kijk welk systeem het beste bij jouw wensen past en maak dan je keuze! 

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een kassasysteem?

Bij het vergelijken van kassasystemen zijn er verschillende kenmerken en factoren waar je over na moet denken voordat je een keuze maakt. Zo kun je kijken naar de prijs, functies en de servicevoorwaarden.

Kassasysteem vergelijken op prijs

Wanneer je een keuze voor een kassasysteem gaat maken, is het uiteraard belangrijk om te kijken naar de prijs. Wel is het belangrijk om verder te kijken dan alleen de aankoopprijs. Er kan namelijk een verschil zitten in aanbieders op de manier hoe kassasystemen worden aangeboden. Zo kan de ene aanbieder een hoge aanschafprijs rekenen en de ander juist weer meer maandelijkse kosten, of juist een hoog percentage van de pintransacties vraagt. Goed om hier dus onderzoek naar te doen wat je hierin wenst.

Kassasysteem vergelijken op functies

Naast de prijs is het ook goed om kassasystemen te vergelijken wat betreft de functionaliteit. Ga hiervoor in eerst goed na wat jouw organisatie nodig heeft en wat jij verwacht van de mogelijkheden van een kassasysteem. Zo zijn er een aantal functies waar een (digitaal) systeem aan moet voldoen, zoals betalingsverwerking en rapportages. Daarnaast zijn er vaak ook extra functies en add-ons die kassasystemen bieden, denk hierbij aan voorraadbeheer, koppelingen met je boekhouding of het toevoegen van een plattegrond op je scherm. Dit zijn allemaal functies die jouw organisatie efficiënter kunnen laten werken, dus het is goed om dit tegen elkaar af te strepen.

Kassasysteem vergelijken op basis van servicevoorwaarden

Tot slot is het goed om de servicevoorwaarden mee te nemen bij de keuze voor een kassasysteem. Is er bijvoorbeeld sprake van een goede klantenservice? En hoe zit het met de garantie en technische ondersteuning? Neem dit soort zaken zeker mee in je keuze voor een kassasysteem en een aanbieder.

Kassasysteem voor verschillende branches

Elke branche en zelfs iedere organisatie heeft haar eigen behoeften. Vandaar dat het goed is om te kijken naar welk kassasysteem het beste bij jou past en branche waarin jouw organisatie actief is. Hieronder gaan we kort in op de verschillende kassasystemen van Twelve en voor welke branches deze het meest geschikt zijn.

Vaste Kassa

De Vaste Kassa is het meest bekende kassasysteem van Twelve. Dit kassasysteem is bekabeld, bevat een groot en overzichtelijk scherm (15 inch) en daardoor een overzichtelijke interface. Dit maakt de Vaste Kassa ideaal voor veel verschillende organisaties. De Vaste Kassa is voornamelijk geschikt voor de Sport, Horeca Fast-service, Stadions, Venues, Zorg, Catering en Musea. Wat je wensen van een kassasysteem ook zijn, als je de ruimte hebt op je counter, dan is de Vaste Kassa altijd ideaal om in te zetten.

Restaurantkassa

Naast de Vaste Kassa hebben we ook een speciale restaurantkassa. Deze kassa biedt een eenvoudig aanpasbare tafelplattegrond, waardoor je altijd goed overzicht hebt van welke tafels bezet zijn en welke bestellingen er op deze tafels lopen. Daarnaast beschikt dit kassasysteem ook over een koppeling met de keuken en bar, waarmee een bestelling direct wordt doorgegeven op de juiste locatie (bar of keuken). Dit bespaart tijd en zorgt voor optimaal overzicht. De Restaurantkassa is de beste keuze voor de Horeca Tafelbediening branche.

Events kassa

Actief in de Evenementenbranche? Dan is de Events Kassa zeer geschikt voor jouw wensen. Dit compacte kassasysteem is volledig gericht op snelheid, veiligheid en overzicht. Zo kan iedereen er eenvoudig mee aan de slag, handig wanneer je wisselend personeel hebt en lange wachtrijen worden zoveel mogelijk voorkomen. Daarnaast biedt het ook inzicht in omzet, voorraden en verkochte producten. Zo kan je altijd realtime inspelen op wat er allemaal gebeurt op het evenement. Buiten Evenementen wordt dit systeem ook vaak gebruikt bij Stadions en Venues.

PIO

De PIO is een veelzijdig systeem van een pinautomaat en kassa in één, dit maakt de PIO geschikt voor nagenoeg iedereen branche. Hierdoor kun je eenvoudig bestellingen opnemen en gasten direct laten afrekenen. De PIO is niet groter dan een gemiddelde mobiele telefoon. Hierdoor neem je hem eenvoudig mee om bestellingen op te nemen aan tafel. Dankzij de lange batterijduur en de mogelijkheid om zowel op 4G en wifi te werken ben je met de PIO enorm flexibel.

PIO Plus

Tot slot bieden we ook nog de PIO Plus. Dit systeem is voornamelijk erg handig in de horeca- en sportbranche. Met de PIO plus profiteer je van alle voordelen die de PIO biedt, maar hier komt nog iets extra’s bij. Met de PIO plus kun je namelijk ook bonnetjes uitprinten.

Hulp nodig bij je keuze? Twelve staat voor je klaar!

De keuze voor het beste kassasysteem voor jouw organisatie kan lastig zijn. Bij Twelve staan we daarom klaar om jou hierbij te helpen! Met onze PIO, vaste kassa, restaurantkassa en andere kassasystemen beschikken we altijd over het beste systeem voor jouw organisatie.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht op social media!

FAQ over onze kassasystemen

Wat is het verschil tussen een Vaste Kassa en de PIO?

De Vaste Kassa is bekabeld en neemt daardoor een vaste plek in bij jou op de bar of op jouw locatie. De PIO is een handheld-oplossing die zowel op een vast punt is in te zetten in een standaard, of eenvoudig mee te nemen in je hand en zonder bekabeling gebruikt kan worden. 

Wanneer kies je voor de PIO Plus in plaats van de PIO?

Als je het belangrijk vindt om ook bonnetjes te printen bij het gebruik van de PIO op wisselende locaties, kies dan voor de PIO Plus. De PIO Plus beschikt over een eigen bonnenprinter, waardoor je niet afhankelijk bent van de koppeling met een vaste bonnenprinter. 

Welke factoren zijn het belangrijkste om rekening mee te houden bij het kiezen van een kassasysteem?

Bij de keuze voor een nieuw kassasysteem houd je rekening met de prijs, functies, software, integratiemogelijkheden en de servicevoorwaarden. Let hierbij ook altijd op het maandbedrag en eventuele bijkomende kosten. Vergelijk deze factoren met de wensen en eisen die je zelf hebt opgesteld. 

Welke kassasystemen zijn geschikt voor gebruik in een sportkantine?

Afhankelijk van jouw wensen zijn zowel de Vaste Kassa als de PIO (Plus) geschikt voor gebruik in de sportkantine. Al deze systemen bevatten de functies die je nodig hebt binnen deze branche. 

Welke kassasystemen zijn geschikt voor de Horeca?

Ook voor deze branche zijn de zowel de Vaste Kassa als de PIO (Plus) geschikt. Maar ook de Restaurantkassa is ideaal als je met een plattegrond wil werken. Beschik je over een terras, dan is de PIO (plus) zeker aan te raden aangezien je hier eenvoudig producten op aanslaat en gasten direct kunnen afrekenen.  

Download hier onze brochure!

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kies de branche waar jij actief in bent en download onze brochure.

"*" geeft vereiste velden aan

Voor welke branche wil je een brochure ontvangen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Brochure branches
0
    0
    Jouw winkelmand
    Je winkelmand is leegTerug naar webshop