Twelve Q, is ISO 27001 gecertificeerd!

Op 25 september 2018 kreeg Ronald van der Wal, projectleider ISO, het verlossende telefoontje van Duijnborgh Certification; Quarto, nu Twelve Q, mag het ISO27001 certificaat definitief in ontvangst nemen. De kroon op een periode van heel veel inzet door alle afdelingen. Want wij willen een steeds betere dienstverlener zijn voor onze klanten. 

Brede motivatie is de basis

In een eerdere blog, aan het begin van onze ISO-reis, hebben we uitgelegd wat ISO inhoudt en wat jij er als klant aan hebt. Nu kunnen we trots melden dat we geslaagd zijn!

De belangrijkste overtuiging in de afgelopen maanden: een ISO-certificering slaagt alleen als je organisatie gemotiveerd is om je klanten optimaal van dienst te zijn. Niet voor een logo op je website of onder je offertes en briefpapier. Dat dit bij ons wel goed zit werd, tijdens de audit al snel duidelijk: de Auditors merkten op dat het ISO-traject duidelijk breed gedragen werd binnen de organisatie.

Eigen resources, tijd en goede begeleiding

Naast motivatie moet je ook tijd en resources vrijmaken. Manager Projecten, Ronald van der Wal (ook Security Officer) heeft dit met veel enthousiasme op zich genomen. Daarbij hebben wij een goede begeleiding ook als heel belangrijk ervaren. Wij hebben met Informatiebeveiligingdoejezo een uitstekende sparringpartner in huis weten te halen. Zij heeft ons geholpen te komen tot ons ISMS (Information Security Management System).

We hebben afgelopen tijd ook praktijkexamen gedaan. Hierbij zijn we door Lead Auditor Teun Tonino en IT Auditor Edin Golotic van Duijnborgh Certification grondig getoetst. Op 25 september is de certificering officieel toegekend!