Gezond, duurzaam en sociaal inzichtelijk gemaakt!

Onderwijscateraar Van Leeuwen Catering en kassaleverancier Twelve gaan samenwerken. Met deze samenwerking willen ze inzichtelijk maken wat de cateraar op scholen verkoopt aan gezonde, duurzame en sociale producten. De bedrijven willen de schoolomgeving veiliger maken voor de leerlingen, omdat zij met dit systeem niet meer met contant geld over straat hoeven te lopen. Daarnaast willen de bedrijven de schoolkantine inzichtelijk maken. Zo wordt met het nieuwe kassasysteem duidelijk wat er aan duurzame, gezonde en sociale producten verkocht wordt in de schoolkantine. Ook kan op deze manier bijvoorbeeld uitgerekend worden hoeveel calorieën er per transactie over de toonbank gaan.

Inzicht

De partners willen meer inzicht in de hoeveelheid producten die in elke categorie verkocht worden. Hoeveel lokale producten van duurzame komaf worden op elke locatie verkocht? Hoeveel sociale tosti’s worden gemaakt door de Haeghe groep, de stichting voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? En niet onbelangrijk, hoeveel gezonde producten worden per locatie verkocht? Wat loopt beter in welke regio? In aansluiting op deze bevindingen kan de cateraar nieuwe strategieën ontwikkelen om gezonde producten in de desbetreffende schoolkantines beter aan te laten slaan.

Sportkantine

Daarnaast zien Van Leeuwen Catering en Twelve ook andere mogelijkheden tot samenwerking in de toekomst. Het kassasysteem van Twelve wordt inmiddels ook gebruikt bij meer dan 2000 sportkantines, en Van Leeuwen Catering heeft veel ervaring met scholencatering. Beiden willen zij Nederland gezonder maken. Zo kunnen ook andere klanten van Twelve van de samenwerking profiteren. Bijvoorbeeld door voedingsadvies te ontvangen van Van Leeuwen Catering bij aankoop van een kassasysteem. Op deze manier wordt de expertise van beide partijen gecombineerd in een samenwerking die gezondheid stimuleert!

Ook interesse in een kassasysteem voor jouw locatie? Neem contact op met ons Horeca team.

Bekijk hier wat anderen van ons vinden.